DSW weerspreekt BrabantZorg

Hoezo kan BrabantZorg met de prijs die DSW biedt geen kwalitatief hoogwaardige wijkverpleging bieden? DSW biedt volgens Chris Oomen een fair tarief zonder aanvullende eisen. Dat zouden meer zorgverzekeraars kunnen doen.
DSW weerspreekt BrabantZorg

Eerder deze week meldde BrabantZorg inkoopcontracten wijkverpleging te weigeren van Menzis en DSW. Het aanbod zou volgens de zorgaanbieder lager liggen dan de kostprijs.

DSW

Dat was tegen het zere been van DSW. De zorgverzekeraar verwijt BrabantZorg zijn boude stellingen niet te onderbouwen met cijfers. DSW had eerder willen reageren maar dit is door een misverstand niet gelukt. Bestuursvoorzitter Chris Oomen: ‘Het aandeel wijkverpleging van DSW binnen BrabantZorg is 0,05 procent. In een dergelijk geval bieden wij, net zoals andere zorgverzekeraars, een bulkcontract aan. Dit bulkcontract is gebaseerd op het gemiddeld bij DSW in 2015 gedeclareerde uurtarief van alle zorgaanbieders

3
65

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.