Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

DSW: Zorgpremie blijft gelijk in 2015

Mark van Dorresteijn
DSW maakt opnieuw als eerste zorgverzekeraar de premie bekend. DSW-bestuurder Chris Oomen vertelt aan Zorgvisie hoe hij de premie gelijk kan houden aan 2014.
Chris Oomen
Chris Oomen
Premium

De jaarpremie voor de restitutiepolis

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ga toch maar eens overstappen naar DSW, niet vanwege de prijs maar vanwege de restitutiepolis, waarmee ik als verzekerde keuzevrijheid heb. Achmea, waar ik nu verzekerd ben, is steeds meer voor mij aan het bepalen wat ik wel en niet mag. Ik lever steeds meer vrijheid en zelfredzaamheid in, en moet ook nog eens meer gaan betalen. Ik snap niet dat mensen dat prettig vinden en daarmee het oligopolie en de macht van de grote vier in stand houden.

  3. Chris Oomen for president! ?
   Hij is blijkbaar geen lieverdje (zeggen zorgverleners uit zijn gebied), maar hij is nu in ieder geval bereid om ‘het systeem’ en de beoogde ontwikkelingen de maat te nemen.
   Waarom behoort DSW niet tot het clubje van grote zorgverleners? Dan wordt de status bereikt dat VWS ook naar hem gaat luisteren.
   Dat komt wellicht omdat de meeste Nederlanders (nog) niet te veel last hebben van het oligopolie van de ‘grote 4’. En wanneer ze dat wel gaan krijgen omdat zij als consument van zorg, zullen zij de moed niet kunnen opbrengen om van zorgverzekeraar te veranderen.

  4. Geachte Dhr. Oomen.
   Als wijkverpleegkundige houd ik ook mijn hart vast voor de komende transitie in de zorg. Ik merk nu al dat de zorgzwaarte in de praktijk behoorlijk toeneemt. Konden wij deze patiënten in het verleden langzaamgaan toe leiden naar een opname in een intamurale voorziening,dan zie ik dat deze patiënten nu steeds langer thuis wonen omdat de toegang tot intramurale voorzieningen steeds moeilijker wordt. Ergens moet de zorg aan deze, veelal ouderen en chronisch zieke patiënten, toch geleverd worden? Uiteraard gaan de kosten voor extramurale zorg dan omhoog. Dat heeft dus niets te maken met het gegeven dat ik ongeremd indiceer maar omdat ik gewoon meer zorg nodig heb voor deze patiënten. En ja, het is een ideefix dat mantelzorgers nog meer kunnen dragen aan zorg en last voor hun naaste. Ik vraag mij vaak af wie er het eerst aan onderdoor gaat. De patient of zijn naaste.!
   Wat vindt u van onderstaande casuïstiek die ik vorige week mee maakte: Er werd alarm gemaakt.’ Dag Mevr. L. Wat is er aan de hand’. ‘Zuster kan u niet even komen, ben zo benauwd’. Aangekomen bij Mevr. vertelde zij mij dat er eigenlijk niets was maar ze was zo eenzaam en verdwaalde in haar brein . Ook had ze al dokterspost en fysio gebeld.
   Ja, dit kost geld, maar iemand moet deze zorg toch op ,zich nemen. Of blijven we schuiven met deze kwetsbaren patiënten?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.