DSW: Zorgpremie blijft gelijk in 2015

DSW maakt opnieuw als eerste zorgverzekeraar de premie bekend. DSW-bestuurder Chris Oomen vertelt aan Zorgvisie hoe hij de premie gelijk kan houden aan 2014.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Chris Oomen
Chris Oomen

De jaarpremie voor de restitutiepolis van DSW in 2015 komt neer op 1140 euro, ofwel 95 euro per maand. De verzekeraar biedt geen natura- of budgetpolis. De premie voor de aanvullende verzekeringen wordt in 2015 niet verhoogd.

Gelijke premie

In de Miljoenennota verwacht minister Schippers dat de zorgpremie in 2015 met 110 per jaar euro zal stijgen. Daarnaast vermoedt zij dat zorgverzekeraars eenmalig de reserves afbouwen met 800 miljoen euro. Dat betekent een verlaging van de premie met 70 euro in 2015. Chris Oomen wil een stap verder gaan en acht het verantwoord om eenmalig de premie met 100 euro

6
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ik ga toch maar eens overstappen naar DSW, niet vanwege de prijs maar vanwege de restitutiepolis, waarmee ik als verzekerde keuzevrijheid heb. Achmea, waar ik nu verzekerd ben, is steeds meer voor mij aan het bepalen wat ik wel en niet mag. Ik lever steeds meer vrijheid en zelfredzaamheid in, en moet ook nog eens meer gaan betalen. Ik snap niet dat mensen dat prettig vinden en daarmee het oligopolie en de macht van de grote vier in stand houden.

 3. Chris Oomen for president! 😉
  Hij is blijkbaar geen lieverdje (zeggen zorgverleners uit zijn gebied), maar hij is nu in ieder geval bereid om ‘het systeem’ en de beoogde ontwikkelingen de maat te nemen.
  Waarom behoort DSW niet tot het clubje van grote zorgverleners? Dan wordt de status bereikt dat VWS ook naar hem gaat luisteren.
  Dat komt wellicht omdat de meeste Nederlanders (nog) niet te veel last hebben van het oligopolie van de ‘grote 4’. En wanneer ze dat wel gaan krijgen omdat zij als consument van zorg, zullen zij de moed niet kunnen opbrengen om van zorgverzekeraar te veranderen.

 4. Geachte Dhr. Oomen.
  Als wijkverpleegkundige houd ik ook mijn hart vast voor de komende transitie in de zorg. Ik merk nu al dat de zorgzwaarte in de praktijk behoorlijk toeneemt. Konden wij deze patiënten in het verleden langzaamgaan toe leiden naar een opname in een intamurale voorziening,dan zie ik dat deze patiënten nu steeds langer thuis wonen omdat de toegang tot intramurale voorzieningen steeds moeilijker wordt. Ergens moet de zorg aan deze, veelal ouderen en chronisch zieke patiënten, toch geleverd worden? Uiteraard gaan de kosten voor extramurale zorg dan omhoog. Dat heeft dus niets te maken met het gegeven dat ik ongeremd indiceer maar omdat ik gewoon meer zorg nodig heb voor deze patiënten. En ja, het is een ideefix dat mantelzorgers nog meer kunnen dragen aan zorg en last voor hun naaste. Ik vraag mij vaak af wie er het eerst aan onderdoor gaat. De patient of zijn naaste.!
  Wat vindt u van onderstaande casuïstiek die ik vorige week mee maakte: Er werd alarm gemaakt.’ Dag Mevr. L. Wat is er aan de hand’. ‘Zuster kan u niet even komen, ben zo benauwd’. Aangekomen bij Mevr. vertelde zij mij dat er eigenlijk niets was maar ze was zo eenzaam en verdwaalde in haar brein . Ook had ze al dokterspost en fysio gebeld.
  Ja, dit kost geld, maar iemand moet deze zorg toch op ,zich nemen. Of blijven we schuiven met deze kwetsbaren patiënten?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.