Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Duizenden zzp’ers aan de zijlijn’

Mark van Dorresteijn
Circa vijf- tot tienduizend verpleegkundigen en verzorgenden die als zzp’er binnen de zorgsector hun vak willen uitoefenen, staan door fiscale en juridische obstructie al meer dan twee jaar aan de zijlijn. Dat schrijft de landelijke coöperatie voor Zelfstandig Zorgprofessionals in een open brief aan ministers Schippers van VWS.
‘Duizenden zzp’ers aan de zijlijn’

Volgens de coöperatie zijn de twee financieringsstromen (Zorgverzekeringswet en AWBZ) binnen de sector door tekortschietende wet- en regelgeving niet goed te benaderen door zzp’ers. Als voorbeeld noemt de coöperatie de pgb-markt. “Deze markt zit op slot aangezien het maximale volume medio dit jaar bereikt was en de pgb-markt is op het moment het enige gezonde segment waar zzp’ers inkomen vandaan kunnen halen.”

Personeelstekort

Als gevolg van deze tekortschietende wet- en regelgeving kampen de zelfstandigen met een tekort aan toegestaan werk en dreigen daardoor de sector te verlaten. Personeelstekorten worden op deze manier alleen maar groter. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

De open brief aan minister Schippers (PDF)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Is het uiteindelijk ook niet goedkoper als een client zorg bij een zelfstandig persoon kan vragen,deze heeft geen kantoor nodig.Ook ben je minder tijd kwijt aan overleg en planning.Als je zoveel mogelijk in je eigen wijk werkt,scheelt ook weer reistijd.Als iemand drie keer in de week zorg nodig heeft,zou dan zovel mogelijk dezelfde persoon kunnen doen,je moet dan wel wat regelen voor vrije dagen.

  2. Lees alle reacties
  3. Gister nog op een congres voor de zorg geweest. Eens te meer blijkt dat men veel te weinig aandacht heeft voor waar het werkelijk om gaat patiënt en werknemer.
    De arbeidskrapte wordt onderkend, maar er wordt totaal niet nagekeken. In ieder geval geen maatregelen voor genomen.

  4. We kunnen iedereen aanraden de brief aan de Minister te lezen. Het is een prachtige bondige analyse van de drie praktische problemen. Nu lijkt ons het tweede punt, organisatie of natuurlijke persoon goed oplosbaar via het vestigen van een rechtspersoon. De huidige Minister zal zeker reageren. Veel succes

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.