Durfinvesteerders pompen miljarden in gezondheidszorg

Private investeerders hebben in het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd 1,46 miljard dollar in de zorg geïnvesteerd. Het geld gaat vooral naar start-ups die zich bezighouden met big data, biotechnologie en online planningsapplicaties. Ook in de Nederlandse gezondheidszorg ziet partner Karina Kuperus van KPMG Plexus het aantal start-ups groeien. In het derde kwartaal van 2015 ging 174 miljoen euro naar Nederlandse start-ups.
Durfinvesteerders pompen miljarden in gezondheidszorg
Foto: iStock

De wereldwijde zorg mag zich verheugen in een steeds grotere belangstelling van durfinvesteerders. Uit de internationale analyse van private equity door KPMG en CB Insights blijkt dat ‘healthcare’ na ‘technology’ de belangrijkste sector is geworden voor durfkapitalisten. ‘In de sector zagen we voorheen investeringen door grotere ondernemingen in de ‘late stage start-ups’, de meer volwassen ondernemingen’, zegt Kuperus. ‘Tegenwoordig gaan er steeds vaker grote bedragen naar jonge bedrijven met innovatieve technologie. Zo investeerde Founders Fund tweehonderd miljoen dollar in Stem CentRx. Een bevestiging dat een aantal van oudsher op de technologie gerichte financiers flink aan het investeren is in zorginnovatie.’

0
71

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.