Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-Health hoger op Europese agenda

Mario Gibbels
E-Health moet hoger op de Europese agenda komen. Daarbij gaat het met name om de uitwisseling van informatie. Dat stelt de Raad voor Werkgelegenheid en Sociaal beleid, Volksgezondheid en Consumentenzaken (WSBVC), zo blijkt uit de agenda voor de vergadering van de Raad die op 1 december in Brussel bijeenkomt.

Minister Klink heeft de agenda doorgestuurd naar de Tweede Kamer voor het algemeen overleg van de vaste Kamercommissie VWS over Europa dat vandaag plaatsvindt. De Raad voor Werkgelegenheid en Sociaal beleid, Volksgezondheid en Consumentenzeken roept de Europese Commissie op om e-Health toepassingen binnen Europa te bevorderen.

Juridische barrières oplossen

De Europese Commissie moet daarom onder meer juridische barrières met betrekking tot databeveiliging oplossen; technische problemen uit de weg ruimen en marktontwikkelingen faciliteren. Ook roept de Raad de Europese Commissie op om het European Action Plan on e-Health te updaten, een rapport te schrijven over elektronische identificatie management en om periodiek de doelmatigheid van e-Health toepassingen te evalueren. Nederland zal, zo schrijft minister Klink aan de Tweede Kamer, instemmen met deze conclusies. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.