Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-health platform Jouw Omgeving lanceert app

Het eHealth-platform Jouw Omgeving voor jeugdpsychiatrie lanceert deze maand mobiele behandelapps die structurele, locatieonafhankelijke ondersteuning bieden. De apps zijn bedoeld om de zorg van zorgaanbieders en zorgprofessionals nog meer aan te laten sluiten op de dagelijkse praktijk van cliënten.
Smartphone
Foto: iStock

Robbert Slotman, medeoprichter van Jouw Omgeving: ‘Voor veel cliënten is de smartphone het voornaamste communicatiemiddel. Met deze apps sluiten we nog beter aan op hun dagelijks leven.’

Online ondersteuning

Jouw Omgeving is een digitaal platform waarin online ondersteuning en hulp wordt aangeboden. Cliënten, professionals en het netwerk rondom een cliënt (zoals familie en mantelzorgers) kunnen nu via hun mobiele telefoon veilig met elkaar communiceren. Daarnaast geeft de app behandelaars en cliënten een melding (via pushnotificaties), zodat zij op het juiste moment op de hoogte zijn van ontwikkelingen, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw onderdeel van de behandeling klaarstaat voor de cliënt.

Gedrag

In opdracht van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) ontwikkelde Jouw Omgeving de eetdagboek- en g-schema-app. Dit zijn de eerste mobiele behandelapps van het eHealth-platform. Cliënten houden met behulp van de eetdagboek-app hun eetgedrag bij en geven aan hoe ze zich op dat moment voelen. Dit geeft hen meer inzicht in hun eetgedrag. De g-schema-app helpt cliënten situaties beter te begrijpen. Cliënten onderzoeken met deze app welke gevoelens en gedachten ze bij bepaalde gebeurtenissen hebben, waardoor ze ontdekken waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe ze dat kunnen veranderen met behulp van deze therapie.

Apps

Deze eerste twee apps zijn het begin van een familie aan behandelapps, stelt Slotman. ‘Met onze samenwerkingspartners lanceren we de komende maanden andere apps, zoals een emotiedagboek. Zo bouwen we een bibliotheek van behandelapps op. Nu de basis eenmaal staat, kunnen deze apps zonder lange ontwikkeltijden worden gebouwd.’

Cliënten

De mobiele apps zijn volledig geïntegreerd in het online platform van Jouw Omgeving en sluiten naadloos op elkaar aan. Gegevens worden veilig en direct uitgewisseld en zijn meteen beschikbaar op alle apparaten, waarmee extra handelingen voor de 50.000 gebruikers worden voorkomen. De apps zijn beschikbaar voor iOS en Android en gratis voor cliënten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.