E-healthregeling moet einde maken aan jaarcontracten

Een groot deel van de 90 miljoen die VWS beschikbaar heeft gesteld voor het opschalen van e-health thuis is bedoeld voor het doorvoeren van meerjarencontracten tussen zorgaanbieders, zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Meerjarencontracten zijn straks de regel in plaats van de uitzondering, waardoor er meer rust en ruimte is voor innovatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alliantie kwaliteit in de ggz
Foto: Zenstock/stock.adobe.com

Dat stelt Pim Ketelaar, programmadirecteur van VitaValley. VitaValley is de partij, die vanuit de overheid aanbieders van Wmo-ondersteuning, Zvw- of Wlz- zorg die aanspraak hebben gemaakt op gelden vanuit de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) praktisch gaat ondersteunen. Dit gebeurt door kennisuitwisseling en het organiseren van masterclasses. Ook stellen ze een expertpool ter beschikking.

Hoogste versnelling

Het opstellen van meerjarencontracten, waarin de structurele inzet van e-health een rol speelt, komt tot nu toe moeilijk van de grond. Volgens Ketelaar moet dit proces in de hoogste versnelling komen, gezien de houdbaarheid van het zorgstelsel, het personeelstekort en ook om tegemoet te komen

0
636

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.