Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-learning-website voor EHBO en reanimatie

Mario Gibbels
Het Nederlandse Rode Kruis en IedereenEHBO willen er samen met het UMC St Radboud voor zorgen dat alle automatische externe defibrillators (AED’s) in Nederland verder in kaart gebracht worden en uitgebreid worden met een e-learning module over reanimatie en EHBO.

Het Nederlandse Rode Kruis gaat haar achterban mobiliseren om te controleren of de AED’s ook daadwerkelijk aanwezig en inzetbaar zijn op de opgegeven plaatsen en of ze nog goed werken. De samenwerking vloeit voort uit het project AED 4EU en de bijbehorende website www.AED4.EU die het ziekenhuis in oktober 2009 presenteerde.

iPhone

IedereenEHBO heeft een e-learning applicatie ontwikkeld die bezitters van mobiel internet, bijvoorbeeld via de I-phone en Android vanaf april 2010 eenvoudig kunnen downloaden via www.aed4.eu. Een filmpje laat de werking en het gebruik van een defibrillator zien. Ook wordt uitgelegd hoe je iemand moet reanimeren. Directeur Eugène Kuipers van IedereenEHBO: “Heel veel mensen weten niet hoe ze moeten reanimeren. Wij hebben een korte e-learning module met filmpje ontwikkeld, dat makkelijk toegankelijk en te begrijpen is.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.