Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Edith Schippers ‘Liberaal van het Jaar’

Edith Schippers van VWS is uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2012. Zij ontvangt deze prijs van de JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie, voor haar inzet om de zorg op liberale wijze toekomstbestendig te maken.
Edith Schippers ‘Liberaal van het Jaar’

De jonge liberalen prijzen Schippers voor haar initiatieven om de zorg kwalitatief hoog, maar wel betaalbaar te houden. Dit deed zij onder andere door verspilling tegen te gaan bij het verstrekken van het persoonsgebonden budget (pgb’s), de zorg dichter in de buurt van mensen te brengen en marktprikkels in de zorg te introduceren.

Betaalbare zorg
Landelijk Voorzitter Jarico Vos: ‘Jongeren maken zich zorgen omdat nu al niet zeker is hoe de zorg van hun ouders gegarandeerd kan worden. Laat staan dat zij zelf in de toekomst in hun zorgbehoefte kunnen worden voorzien. Door niet enkel te kijken naar hoe de zorgkosten verdeeld moeten worden, maar naar hoe deze omlaag kunnen om ze in de toekomst betaalbaar te blijven houden, geeft Schippers blijk van een liberale visie.’ 

Verheugd

Schippers reageert verheugd op haar benoeming. ‘Ik vind het eervol en dank de JOVD. Mijn motivatie zal de komende kabinetsperiode onverminderd groot zijn. We hebben in Nederland goede zorg en dat willen we zo houden en waar dat nodig is verbeteren. Tegelijkertijd hebben we een ambitieus programma om de zorg slimmer, beter en effectiever, te organiseren en de collectieve rekening in de hand te houden. Dat noopt ook tot versobering van wat we samen betalen. Pijnlijke maatregelen die mensen direct zullen raken , daarvan ben ik me bewust, maar als we niet ingrijpen wordt het onbetaalbaar, en dat mogen we niet laten gebeuren.’

1 REACTIE

 1. De jonge liberalen maken zichzelf dus volkomen belachelijk en overbodig.
  Dankzij mevrouw S. zijn de zorgkosten skyhigh gestegen.
  Framen over verspilling PGB’s . Geblaat over betaalbaarheid. Gezeur over solidariteit. Extreme stijging van de zorgkosten als percentage van het BBP sinds 2006.
  Beste Jarico : dat u zichzelf niet serieus neemt, vind ik verder niet zo relevant.
  Dat u echter de zorg voor mijn oma verkwanselt, ten gunste van ZN en allerlei vage adviseurs en randfiguren , dat neem ik u pas echt kwalijk.
  Over 10 jaar, geachte Jarico, als de parlementaire enquête over de zorg plaats vindt, hoop ik u nog eens te spreken.
  Liberalisme in de zorg betekent helaas een dieptepunt voor een menswaardig bestaan.
  Ik hoop dat u trots bent op uzelf.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.