Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Edsel Kwidama uit bestuur Parnassia Groep

Redacteur Zorgvisie
Edsel Kwidama stopt als bestuurder van de Parnassia Groep. Hij werkte 6,5 jaar in de functie, die hij per 1 juni dit jaar neerlegt.
Afscheid-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Kwidama blijft wel verbonden aan Parnassia, laat de ggz-aanbieder weten. Hij gaat aan het werk als praktiserend psychiater en zal daarnaast ook een bijdrage leveren aan twee programma’s over cultureel diversiteitsbeleid en management development. Kwidama werkte sinds 2001 bij Parnassia, eerst als directeur van verschillende afdelingen  en de laatste zes jaar als bestuurslid.

Parnassia over Kwidama
Bestuursvoorzitter Stephan Valk roemt Kwidama om zijn bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de ggz, bijvoorbeeld doordat hij ervoor zorgde dat Parnassia het HKZ-keurmerk behaalde. ‘Ondanks krappe budgetten heeft hij altijd ruimte gezocht en gevonden voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie in de zorg en samenwerkingen met andere partijen. Kwidama is een groot voorstander van practice-based evidence: het gebruiken van ervaringen van patiënten uit de dagelijkse praktijk als leidraad voor wetenschappelijk onderzoek of voor vernieuwing.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.