Eerste experimenten elv van start

Verschillende vvt-instellingen krijgen van Zilveren Kruis en CZ de ruimte om meerdere dagen kwetsbare ouderen die plotseling ziek worden te onderzoeken zodat zij de juiste zorg op de juiste plek krijgen. Deze pilots geven invulling aan de experimentprestatie 'resultaatbeloning en zorgvernieuwing' binnen de NZa-regeling eerstelijnsverblijf.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met de nieuwe prestatie kunnen zorgverzekeraars en zorgaanbieders onderling afspraken maken over zorgvernieuwing op lokaal niveau. De nieuwe regelgeving biedt partijen veel vrijheid om hun experiment vorm te geven. Zorgaanbieder en zorgverzekeraar moeten alleen een schriftelijke overeenkomst sluiten. Over de prestatie resultaatbeloning en zorgvernieuwing kunnen sinds januari afspraken gemaakt worden. Het tarief is vrij. De vier zorgorganisaties die meedoen aan de pilot –Stichting Aafje, Vivium Zorggroep, Amaris Zorggroep en Beweging 3.0- hebben met Zilveren Kruis een tarief afgesproken, maar dat wordt niet vrijgegeven door Zilveren Kruis omdat dit concurrentiegevoelige informatie zou zijn. De vvt-aanbieders hebben ook met de ziekenhuizen in

0
672

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.