Eerste interventieteam aan de slag bij Careyn

Bij zorgaanbieder Careyn in Utrecht stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg een interventieteam in om de kwaliteitsproblemen aan te pakken. Het is voor het eerst dat dit zware middel wordt ingezet.
Rolstoel_Fotolia_61196375_450.jpg
Foto: Fotolia

Careyn worstelt al geruime tijd met de kwaliteit van zorg in de verpleeghuizen. De zorgorganisatie uit Utrecht behoort tot de vijf zorgorganisaties die nog steeds in categorie 1 op de lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) staan. Dat betekent dat er intensief vervolgtoezicht nodig is. De IGZ zal in korte tijd gesprekken met de raad van bestuur voeren en onaangekondigde bezoeken doen. Daarnaast gaf de IGZ Careyn een aanwijzing. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel die de IGZ kan inzetten bij solistisch werkende zorgorganisaties. Bestuursvoorzitter Rob van Dam besloot vorige week het veld te ruimen. Harry Luik neemt vandaag

0
143

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.