Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eerste Kamer legt volgende week epd stil

Mario Gibbels
Minister Klink heeft Eerste Kamerlid Ing Yoe Tan van de PvdA niet kunnen overtuigen. Ze houdt vast aan haar motie waarin staat dat de ontwikkeling van het landelijk elektronisch patiëntendossier (epd) moet worden stilgelegd.
Eerste Kamer legt volgende week epd stil

De motie wordt volgende week dinsdag in stemming gebracht en het ziet ernaar uit dat Tan een meerderheid in de Eerste Kamer krijgt.

Helder

Het moet eerst helder zijn waar het naartoe gaat met het landelijk epd, stelt Tan. “Het wetsvoorstel wordt door minister Klink gewijzigd en opnieuw voorgelegd aan de Tweede Kamer. Zolang het wetsvoorstel nog in de lucht hangt, gaat er wat ons betreft geen extra geld naar het landelijk schakelpunt.”

Beveiliging

De ontwikkelingen van de regionale epd’s mogen van Tan wel gewoon doorgaan. “Wel moet er in de regio’s gewerkt worden aan betere beveiliging en standaardisatie.”

Dreigement

Tan is niet onder de indruk van het dreigement van Klink dat hij de regionale epd’s zal moeten stilleggen als de Eerste Kamer besluit om de ontwikkeling van het landelijk epd op te schorten. “Dat is zijn beslissing. Wij koppelen die twee zaken niet aan elkaar.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

1 REACTIE

  1. Het is te gek voor woorden . Ziekenhuizen hebben Miljoenen geinvesteerd in het opzetten van een EPD-systeem o.a. EPIC ( 3 ziekenhuizen in NL) ; etc.. Waarom kiest de Politiek niet in 1 Landelijk Systeem i.p.v. dat ieder Ziekenhuis zijn/haar eigen wiel weer gaat uitvinden , wat ook weer honderden Miljoenen extra kost. Minister Klink roept , dat de Zorg flink moet bezuinigen , maar aan de andere kant geeft hij het fiat om steeds meer uit te geven aan o.a. een EPD , wat nog onvoldoende uitgetest is.Politiek ga eerst je huiswerk goed maken , voordat je iets gaat roepen. Voordat je opstapt en je opvolgers de ” ellende ” kunnen opruimen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.