Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste private ggz-kliniek erkend als opleidingsplek

De Limburgse breedspectrumkliniek U-center is als eerste private GGZ-kliniek in Nederland benoemd tot opleidingsplek voor gezondheidszorgpsychologen (GZ-psychologen). Het betreft een opleiding die gezamenlijk met academisch ziekenhuis Maastricht (azM) vanaf september van start gaat.
Eerste private ggz-kliniek erkend als opleidingsplek

Door de toewijzing start U-center, samen met azM, met het opleiden van GZ-psychologen. “De toewijzing is voor ons een belangrijke stap vooruit”, zegt Ingrid Weijnen, directeur behandeling van U-center. “Door de opleidingsplek zijn we in staat om beter te investeren in de kwaliteit van ons personeel, zodat de zorg die we verlenen verder aan kwaliteit wint. Gezien de schaarste aan opleidingsplekken zal onze aantrekkelijkheid als werkgever daarnaast verder toenemen.”

Behandelervaring

Erkende GZ-opleidingsplekken zijn verplicht hun deelnemers veertig procent diagnostiek te bieden en zestig procent therapie. Doordat de kliniek en het academisch ziekenhuis gezamenlijk de opleiding aanbieden, voldoen ze aan deze eis. Cursisten werken 32 uur in de week in de praktijk en volgen 8 uur opleiding. In het eerste jaar doen zij bij U-center behandelervaring op met een brede patiëntengroep. Het tweede jaar bij azM staat in het teken van psychodiagnostiekervaring op hoog specialistisch niveau.

Diagnoses

“Tegenwoordig is het bijna niet meer mogelijk om zonder de titel GZ-psycholoog aan de slag te kunnen”, stelt Weijnen. “We zijn dus zeer verheugd dat we een bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van dit tekort.” Psychologen met een afgeronde opleiding zijn BIG-geregistreerd (Beroepen Individuele Gezondheidszorg), bevoegd om te declareren bij de zorgverzekeraar, bevoegd om diagnoses te stellen en mogen werkzaam zijn als hoofdbehandelaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

lees meer:

Zorgopleidingen zitten in de lift

‘Helft privéklinieken in zwaar weer’

Medische vervolgopleidingen zetten in op samenwerking

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.