Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste zorgpremie 2008 bekend

DSW is vandaag als eerste zorgverzekeraar met de premie voor volgend jaar gekomen. De jaarpremie komt bij het Schiedamse bedrijf gemiddeld uit op 1065 euro, 120 euro meer dan het afgelopen jaar. Dat maakte directeur Chris Oomen bekend in het Radio 1-Journaal.
Eerste zorgpremie 2008 bekend

Voor chronisch zieken gaat de premie gemiddeld ‘slechts’ met 31 euro per jaar omhoog. Dat is onder meer te danken aan een compensatie in het eigen risico. Door de geringere stijging voor chronisch zieken wordt volgens Oomen de ‘solidariteit’ met de andere verzekerden hersteld.

Eigen risico

Komend jaar doen zich wel enkele wijzigingen voor in het zorgstelsel. Zo verdwijnt de no-claimkorting in 2008, waardoor mensen die weinig zorgkosten maken, niets meer terugkrijgen. Verder krijgt iedereen een verplicht eigen risico van 150 euro.

Eerste premie

Vorig jaar kwam de betrekkelijk kleine zorgverzekeraar ook als eerste met een premie. De zorgverzekeraars dienen hun premie voor 15 november bekend te maken. (ANP)

Links:

Hoogervorst: No-claim is een misrekening

Zorgpremie in 2007 honderd euro hoger

Eerste verzekeraar maakt premie 2007 bekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.