Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eigen ervaring van zorgprofessionals heeft meerwaarde voor behandeling

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
‘Iedereen heeft levenservaring, niet alleen “ervaringsdeskundigen”. Alle hulpverleners kunnen ermee werken.’ Dat is de inzet van docenten Koen Westen en Pim Peeters. Geen aparte beroepsprofielen voor ervaringsdeskundigen, maar zorgprofessionals leren dat ze hun eigen ervaring op vele manieren kunnen inzetten in de behandelrelatie.
brug
Foto: Andrey Popov / stock.adobe.com
Premium

Met hun nieuwe boek Behandelen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Ervaringen maken de mens. Of je nu cliënt bent, diens naaste, arts, verpleegkundige of ondersteuner. Jouw blik en handelen worden gevormd door jouw kennis, zijn en ervaringen. Het is onze ervaring als Perspekt (kwaliteitsinstituut in de zorg) dat je kwaliteit van zorg creëert en verder ontwikkelt door het goede gesprek met elkaar te voeren. Een gesprek over de verhalen van alledag waarin je elkaar écht ziet. Waarin je spreekt over wat eenieder waardevol vindt en je de waarde(n) van elk perspectief leert zien. Zo kom je tot de juiste zorg voor iedere cliënt en stimuleren je de kwaliteit van zorg.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.