Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ellen Maat verlaat VWS voor adviesbureau

Mark van Dorresteijn
Ellen Maat, voormalig programmadirecteur Innovatie & ICT bij VWS, is per 1 oktober 2011 overgestapt naar Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Zij gaat zich bij VKA richten op bestuurlijke & strategische advisering in de zorgsector.
Ellen Maat verlaat VWS voor adviesbureau

Maat heeft de afgelopen veertien jaar gewerkt bij het ministerie van VWS. De laatste vijf jaar was Maat als programmadirecteur Innovatie & ICT in de zorg verantwoordelijk voor het optimaliseren van het gebruik van ICT in de zorgsector, het stimuleren van innovatie in de zorg, bevorderen van e-Health en de invoering van de landelijke infrastructuur voor gegevensuitwisseling in de zorg.

Overige ervaring

Verder was zij als projectleider invoering burgerservicenummer (BSN) in de zorgsector verantwoordelijk voor het wetgevings- en implementatietraject. In de periode 2000-2003 heeft zij als projectleider persoonsgebonden budget (PGB) een bijdrage geleverd aan de vereenvoudiging van de subsidieregeling en het ontwerp en invoeren van een nieuwe uitvoeringsstructuur. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

6 REACTIES

 1. @Gerard. Als iemand breeduit in de media en op lezingen zich profileert als de verantwoordelijke voor het EPD, dan mag ze daar ook op aangesproken worden. De zorginnovatie is helaas ook een mislukking gebleken waar veel te veel feestprojecten gehonoreerd werden.
  Natuurlijk heeft Ellen Maat niet alleen de verantwoordelijkheid gedragen, maar wek dan niet die indruk.

 2. Lees alle reacties
 3. Jazeker Gerard, succes kent vele vaders en moeders en mislukking is wees. Waar is mw.Maat dan wel verantwoordelijk voor geweest, in het bericht hierboven staat het woord wel en is dat dan gefantaseerd door Elsevier??? met zoveel woorden. Natuurlijk is er niet 1 persoon volledig verantwoordelijk voor succes en mislukking wnt op deze wereld kan niemand iets volledig alleen. Overigens blijken de succesmaat voor de meeste ICT projecten, en nog meer bij de overheid dan in het bedrijfsleven, deels te mislukken en altijd fors kostenoverschrijdend zijn, dat weet ik ook uit eigen ervaring in de IT

 4. @ Jan Willem. OK, dat is ook waar, maar dat is mevrouw Maat toch niet persoonlijk aan te rekenen? Dit is niet de plek om mensen af te branden voor branchebrede mislukkingen (tenzij zij daar persoonlijk voor verantwoordelijk zijn).

 5. Van alle projecten waaraan Ellen Maat heeft gewerkt is weinig tot niets terecht gekomen. Innovatie in de zorg is een buitengewoon triest gebeuren geworden om maar te zwijgen van haar bemoeienis met het EPD.
  Ik ben benieuwd wie geïnteresseerd is adviezen van haar kant.

 6. @ Jurien. OK, de voor-wat-hort-wat cultuur in Nederland is problematisch, maar er is bij deze mevrouw weinig aanleiding om te denken dat haar aanstelling zo is verlopen. het is heel aannemelijk dat VKA wil uitbreiden in de richting van de zorg en daarom mevrouw Maat heeft aangenomen. Dus graag concrete bewijzen of niets suggereren…

 7. Dus eerst grote opdrachten aan VKA gunnen en dan zelf een goed betaalde functie krijgen bij VKA. Vanuit beide partijen gezien is dit heel begrijpelijk, maar het zou eigenlijk verboden moeten zijn.