Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Emmen zet omstreden thuiszorgbeleid door

Emmen zal de nieuwe aanpak rondom de ‘algemene voorziening schoonmaakondersteuning’ voortzetten. Dat terwijl de rechter van oordeel is dat de gemeente in dat beleid onvoldoende voldoet aan de compensatieplicht van de Wmo.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Emmen zet omstreden thuiszorgbeleid door

De gemeente heeft per 1 januari de huishoudelijke hulp vervangen in algemene schoonmaakondersteuning. Daarbij is het aantal uren huishoudhulp verlaagd en zijn de persoonsgebonden budgetten afgeschaft. Hiertegen is een groep cliënten in beroep gegaan. Afgelopen vrijdagmiddag heeft de meervoudige kamer uitspraak gedaan. ‘Uit niets blijkt dat deze toegekende voorziening schoonmaakondersteuning rekening houdt met de persoonskenmerken, de behoeften en met de capaciteit van eiseres om zelf in maatregelen te kunnen voorzien’, stelt de rechter.

Procerdurele fout
Uit een stuk op de website van gemeente Emmen blijkt dat de verantwoordelijk wethouder Henk Jumelet in de uitspraak geen aanleiding ziet om zijn omstreden

3
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als gezagsdrager geef je het goede voorbeeld.
    Legt als gezagsdrager de rechtelijke uitspraak naast zich neer.
    En kijkt dan nog op van burgelijke ongeoorzaamheid.
    Uiteraard zal het de burger door dezelfde gezagsdrager verboden worden te protesteren.
    Wim Kan zei het al: Democratie is de wil van het volk, elke morgen lees ik weer stomverbaast in de krant wat ik nou weer wil.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.