Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Emmen zet omstreden thuiszorgbeleid door

Emmen zal de nieuwe aanpak rondom de ‘algemene voorziening schoonmaakondersteuning’ voortzetten. Dat terwijl de rechter van oordeel is dat de gemeente in dat beleid onvoldoende voldoet aan de compensatieplicht van de Wmo.
Emmen zet omstreden thuiszorgbeleid door

De gemeente heeft per 1 januari de huishoudelijke hulp vervangen in algemene schoonmaakondersteuning. Daarbij is het aantal uren huishoudhulp verlaagd en zijn de persoonsgebonden budgetten afgeschaft. Hiertegen is een groep cliënten in beroep gegaan. Afgelopen vrijdagmiddag heeft de meervoudige kamer uitspraak gedaan. ‘Uit niets blijkt dat deze toegekende voorziening schoonmaakondersteuning rekening houdt met de persoonskenmerken, de behoeften en met de capaciteit van eiseres om zelf in maatregelen te kunnen voorzien’, stelt de rechter.

Procerdurele fout
Uit een stuk op de website van gemeente Emmen blijkt dat de verantwoordelijk wethouder Henk Jumelet in de uitspraak geen aanleiding ziet om zijn omstreden

3
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.