Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Enschedese zorgwethouder Wallinga overleeft motie van wantrouwen

Mark van Dorresteijn
In het debat over het onderzoeksrapport naar de aanbesteding van de huishoudelijke hulp overleefde de Enschedese zorgwethouder Ed Wallinga afgelopen donderdag een motie van wantrouwen. Wim van der Noordt van Enschede Solidair kreeg geen enkele politieke steun voor zijn motie tegen Wallinga. Dat schrijft TC Tubantia.
Enschedese zorgwethouder Wallinga overleeft motie van wantrouwen

Door zelf ook de schuld op zich te nemen gaf de PvdA-bestuurder de critici waar ze om gevraagd hadden. De zorgwethouder gaf toe dat bepaalde dingen anders zijn gelopen dan verwacht. Met name de maatschappelijke onrust die het gevolg was van een bewuste keuze voor een scherp tarief is zwaar onderschat. “We zijn door schade en schande wijs geworden”, stelt Wallinga in het dagblad.

Motie om aanbesteding

Niet alleen Wallinga trok het boetekleed aan. De raad stelde vast dat ze verzuimd had zichzelf in stelling te brengen. Om meer zicht te houden op de aanbesteding werd er een motie geaccepteerd die het college opdraagt de raad jaarlijks te informeren over de effecten van de aanbesteding. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Strijd om thuiszorg in Twente tussen TSN en Tzorg

Twentse thuiszorg stuurt personeel naar schoonmaker

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.