Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

EPD-scan controleert dossiers op volledigheid

Mario Gibbels
Het onderzoeksinstituut NIVEL heeft samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en IQ healthcare een EPD-scan ontwikkeld. Met behulp van deze scan kunnen, zo meldt Medisch Contact, huisartspraktijken controleren in hoeverre zij hun medische dossiers goed bijhouden.
EPD-scan controleert dossiers op volledigheid

Het instrument is, aldus het artikel in Medisch Contact, gebaseerd op NHG-richtlijnen voor dossiervorming en gegevensuitwisseling. Het vergelijkt de EPD’s van verschillende huisartspraktijken met elkaar op basis van bijvoorbeeld het percentage geregistreerde patiënten met een allergie. Blijkt dat er in een huisartsenpraktijk opvallend weinig patiënten zijn geregistreerd met een allergie, dan is er alle reden om te controleren of de dossiervorming wel deugt.

Landelijk

De EPD-scan is al uitgetest in de regio Twente en zal daar in het najaar opnieuw ingezet worden om te kijken of de dossiervorming is verbeterd. Op dit moment staan er EPD-scans voor enkele honderden huisartsenpraktijken op stapel en er zijn zelfs plannen om de scan landelijk in te voeren. (ICTzorg)

Lees ook:

Twentse EPD’s door Nivel onderzocht

Huisartsen stellen richtlijn over epd op

Kamer tegen verplichte aansluiting huisartsen op LSP

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.