Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC komt met eigen wetenschapsblad

Mark van Dorresteijn
Studenten van het Erasmus MC in Rotterdam krijgen voortaan de kans om al tijdens hun studie te publiceren in een wetenschapstijdschrift. De eerste editie van het Erasmus Journal of Medicine (EJM) verschijnt donderdag. Dat meldde het universitaire ziekenhuis vandaag.
Erasmus MC komt met eigen wetenschapsblad

De opleiding Geneeskunde aan het Erasmus MC is met jaarlijks 450 eerstejaars de grootste van Nederland. De studenten worden niet alleen opgeleid tot arts maar ook om wetenschappelijk onderzoek te doen. Daarbij is het volgens het Erasmus MC van belang dat zij de resultaten van hun onderzoeken kunnen publiceren. Dat stelt onderzoekers van andere instituten in staat om kennis te nemen van de bevindingen en eventueel de resultaten te gebruiken voor vervolgonderzoek.

Mogelijkheid vergroten

‘Echte’ wetenschappelijke bladen leggen de lat evenwel zeer hoog. Daardoor krijgen de meeste studenten pas aan het einde van hun studie of zelfs nog later de mogelijkheid om te publiceren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Erasmus MC geeft patiënten telefoon mee

iPods in de wachtkamer bij het Erasmus MC

Erasmus MC scoort best op corporate governance

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.