Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eric Bassant vertrekt per 1 mei bij Zorgvisie

Eindredacteur
Hoofdredacteur Eric Bassant vertrekt per 1 mei 2019 bij Zorgvisie. Tot half februari is hij nog inhoudelijk verantwoordelijk. Dat is vandaag bekendgemaakt. Bassant begint een eigen bureau voor mediaprojecten in de zorg.
Ericbassant

Zijn vertrek is een gevolg van de samenvoeging van de redacties van Zorgvisie en Skipr. Beide redacties gaan samen om de verschillende managementtitels van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum beter te kunnen bedienen. Simon Broersma, hoofdredacteur van Skipr, wordt hoofdredacteur van de nieuwe zorgredactie die ook de titels Zorgvisie ICT, Qruxx en Qruxx tech maakt.

‘Zorgvisie staat er goed voor. We hebben een nieuwe werkwijze ingevoerd waarbij ook de meeste magazine-artikelen eerst op de website worden gepubliceerd. Onze congressen trekken veel bezoekers en het magazine heeft een metamorfose ondergaan’, aldus Bassant. Hij is bijna 11 jaar hoofdredacteur geweest van de titel. In die periode heeft Zorgvisie zich verder ontwikkeld tot toonaangevend platform voor beleidsmakers en bestuurders in de zorg.

Uitgever Ruud Koolen is Bassant erkentelijk voor zijn periode als hoofdredacteur: ‘Op het moment van zijn uitdiensttreding heeft Eric er een groot aantal jaren op zitten als hoofdredacteur van Zorgvisie, eerst bij Reed Business en sinds september 2015 bij Springer Media. Al die jaren heeft hij zijn grote kennis van de gezondheidszorg ten dienst gesteld van de titel, zijn collega’s en achtereenvolgende werkgevers.’ Voordien werkte Bassant bij Zorgverzekeraars Nederland en bij Het Financieele Dagblad.

Waar de beide redacties eerst elkaars grootste concurrent waren, zullen ze nu samen de titels gaan maken. ‘Met de samenvoeging van de twee redacties ontstaat de grootste redactie op het gebied van management, beleid en bestuur in de zorg. Ik ben trots dat ik hier de hoofdredacteur van mag zijn’, aldus Broersma.

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.