Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eric Kroon bestuurder Deventer Ziekenhuis

Eric Kroon (46) is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis. Hij volgt Jeroen Kleinjan op en zal per 1 oktober 2016 in Deventer aan de slag gaan.
Eric_Kroon400.jpg

Eric Kroon MBA, is momenteel financieel directeur van ziekenhuis Rijnstate. Daarvoor bekleedde hij diverse financiële functies bij onder meer AkzoNobel, Arkin en IrisZorg. Naast zijn werk in het Arnhemse ziekenhuis is hij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Jeugdinterventies.

Jeroen Kleinjan
In het Deventer Ziekenhuis zal hij zich onder meer gaan bezighouden met de aansturing van diverse zorggroepen, financiën, medisch-ondersteunende diensten, ICT en de facilitaire dienstverlening. Kroon volgt in Deventer bestuurder Jeroen Kleinjan op. Die heeft per 1 juni een nieuwe functie als bestuursvoorzitter van Carintreggeland aanvaard.

Gita Gallé
De Raad van Toezicht is verheugd over de aanstelling van Eric Kroon. ‘Met zijn komst halen we een bestuurder binnen die de ziekenhuissector heel goed kent en die zijn sporen ook buiten deze sector heeft verdiend. Hij komt binnen in een sterke zorgorganisatie die nu goed naar de toekomst kijkt om zijn zorgstrategie verder aan te scherpen en vooral nog patiëntgerichter te maken.’ Daarin zal Eric Kroon, naast bestuursvoorzitter Gita Gallé, een belangrijke coördinerende en sturende rol gaan bekleden’, aldus voorzitter John van Eijndhoven van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.