Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erik Sloot vertrekt bij GGZ WNB

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Erik Sloot verlaat GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) per 1 maart. Zijn positie wordt niet opgevuld. De huidige bestuursleden Patrick Knapen en Lex de Grunt zullen vanaf dat moment gezamenlijk een collegiaal bestuur vormen.
Per 1 maart vertrekt Erik Sloot bij GGZ WNB
Per 1 maart vertrekt Erik Sloot bij GGZ WNB - Foto: LinkedIN

Sloot werd in april 2012 aangesteld als bestuursvoorzitter om de raad van bestuur tijdelijk te versterken, vanwege de moeilijke situatie waarin GGZ WNB toen verkeerde. Inmiddels is de organisatie weer zover, dat de raad van bestuur teruggebracht kan worden naar twee leden. Sloot gaat (opnieuw) met pensioen.

Problemen GGZ WNB

De organisatie kwam in 2010 in grote problemen toen financier ABN-Amro besloot geen krediet meer te verstrekken. GGZ WNB bungelde op het randje van faillissement maar wist in april 2011 dankzij een goed ondernemingsplan toch weer het vertrouwen te winnen van de bank. Uiteindelijk sloot GGZ WNB 2011 af met een exploitatieresultaat van 5,9 miljoen, maar een negatief eigen vermogen van 2,3 miljoen euro. De organisatie lijkt sinds 2012 weer op de goede weg te zijn: in het derde kwartaal van 2012 kon de organisatie weer een positief eigen vermogen rapporteren aan de raad van toezicht.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.