Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ernst Hoette stopt als bestuurder Amphia

Ernst Hoette (63), vicevoorzitter van de raad van bestuur van het Amphia ziekenhuis, zal zijn functie van bestuurder per 1 juli 2017 na acht jaar overdragen aan een opvolger.
hoette400.jpg

Ernst Hoette blijft na 1 juli 2017 nog verbonden aan Amphia om als parttime programmadirecteur voorlopig leiding te geven aan het vernieuwbouwprogramma. De procedure om de vacature van bestuurder in te vullen, is in gang gezet.

Hoette begon in 2009 bij Amphia. Hij volgde interim-bestuurder drs. Rinus van Riel op, die sinds augustus 2007 aan het ziekenhuis was verbonden. Hoette heeft veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg. Hij vervulde onder meer acht jaar een managementfunctie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In Breda was hij nauw betrokken bij het fusie- en integratieproces van GGZ Regio Breda met de GGZ Midden-Brabant. Bij Amphia trok hij de financiële en de ICT-portefeuille.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.