Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ernst Kuipers in bestuur LNAZ

Mark van Dorresteijn
Ernst Kuipers is met ingang van 1 oktober 2015 toegetreden tot het dagelijks bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij volgt Jos Aartsen op. Het bestuur wordt voorgezeten door Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.
Ernst Kuipers in bestuur LNAZ
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Kuipers is voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC. Kuipers studeerde geneeskunde in Groningen en werd tussen 1986 tot 1994 opgeleid tot internist en MDL-arts. Van 2000 tot 2012 was hij hoofd van de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Erasmus MC en daarnaast van 2006-2012 afdelingshoofd Inwendige Geneeskunde. Hij heeft binnen zijn vakgebied jarenlang gepleit voor een landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Na een testperiode in de regio Rijnmond wordt nu in fasen het bevolkingsonderzoek naar darmkanker landelijk ingevoerd.

Aartsen

Jos Aartsen trad in oktober 2011 toe tot het dagelijks bestuur van het LNAZ. Zijn portefeuille was traumazorg en in het bijzonder de Landelijk Traumaregistratie.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.