Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ernst Kuipers nieuwe voorzitter NFU

Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Rotterdamse Erasmus MC is per 1 september 2016 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).
ernst.jpg

Ernst Kuipers (1959) is sinds 2012 lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, sinds maart 2013 is hij daarvan voorzitter. Kuipers studeerde geneeskunde in Groningen en is opgeleid tot internist en MDL-arts. Na een verblijf in de VS werd hij in 2000 benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling MDL in het Erasmus MC en in 2006 eveneens tot afdelingshoofd van de Inwendige Geneeskunde.  Kuipers heeft zich sterk gemaakt voor de introductie van het bevolkingsonderzoek darmkanker in Nederland en daarbuiten. De combinatie van academische vakinhoudelijke interesse en bestuurlijke ervaring in diverse internationale organisaties en commissies, geeft hem een brede, nationaal en internationaal georiënteerde blik, die essentieel is in zijn functie als bestuursvoorzitter.

Voortrekkersrol
Kuipers: ‘De samenwerkende umc’s geven met hun voortrekkersrol in het maatschappelijk debat over een toekomstbestendige gezondheidszorg invulling aan hun verantwoordelijkheid als innovators. De sterke verwevenheid van complexe patiëntenzorg, wetenschap en onderwijs leidt tot nieuwe inzichten in de zorg, die meteen kunnen worden toegepast en geoptimaliseerd. Als NFU-voorzitter geef ik graag een extra impuls aan deze publieke taak van de umc’s.’

Aartsen
Ernst Kuipers volgt Jos Aartsen (UMC Groningen) op, die aansluitend op 1 september 2016 de functie van vicevoorzitter van de NFU gaat vervullen. Evenals voorheen benoemde het NFU-bestuur zijn voorzitter en vicevoorzitter uit eigen kring.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.