Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ernst Kuipers wordt bestuurder ErasmusMC

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Hoogleraar inwendige geneeskunde Ernst Kuipers is per 1 december benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC. Per 1 juni 2013 volgt hij Hans Büller op als bestuursvoorzitter.
Ernst Kuipers wordt bestuurder ErasmusMC

Voor deze constructie is gekozen omdat de voorzitter van de raad van bestuur altijd een medicus moet zijn. Daarbij is het voorzitterschap complex en kan Kuipers het eerste half jaar gebruiken als inwerkperiode.

MDL-arts

Kuipers is in Deventer, Groningen en Amsterdam opgeleid tot internist en MDL-arts. Hij is sinds 2000 in dienst van het Erasmus MC, onder andere als hoofd van de afdelingen Maag-, Darm-, Leverziekten en Inwendige Geneeskunde.

Hans Büller

Hans Büller heeft aangegeven zich na acht jaar voorzitterschap van de raad van bestuur op andere wijze in te willen zetten voor het Erasmus MC en zijn functie op 1 juni 2013 neer te willen leggen. De raad van toezicht zegt zijn wens te respecteren en is Hans Büller zeer erkentelijk voor hetgeen hij tot stand heeft gebracht voor het Erasmus MC. De raad blikt met grote waardering terug op zijn inzet van de afgelopen acht jaar, in het bijzonder ten aanzien van het opstellen en uitdragen van de strategische visie van het Erasmus MC. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

1 REACTIE

  1. Wordt de heer Kuipers weer een ouderwetse GENEESHEER-DIRECTEUR .?? Waarom is dat in vergelijkbare instellingen geen vereiste ??? . Hopelijk volgt hij het wel een cursus “”openbaar besturen” en niet de cursus “reputatiemanagement voor struisvogels .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.