Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Espria steunt Vitras/CMD met 2,5 miljoen euro

Woon- en zorgorganisatie Espria stelt een lening van 2,5 miljoen euro beschikbaar aan de noodlijdende thuiszorgorganisatie Vitras/CMD. In ruil daarvoor gaan Espria en Vitras/CMD een duurzame verbinding aan.
Espria steunt Vitras/CMD met 2

De bestuurders van Espria en Vitras/CMD zijn overeen gekomen dat Vitras/CMD gebruik kan maken van 2,5 miljoen euro van Espria, mocht de thuiszorginstelling door het ijs dreigen te zakken. Volgens deze overeenkomst neemt toezichthouder Wim de Weijer voor Espria plaats in de raad van toezicht van Vitras/CMD. Deze samenwerking wordt op een later tijdstip mogelijk op meer fronten uitgebreid. “Vitras/CMD blijft verder geheel verantwoordelijk voor haar eigen bestuur”, zegt woordvoerder Adriane van Duivendijk van Vitras/CMD. “Na 2012 zullen we kijken hoe we de samenwerking met Espria kunnen uitbreiden.”

Woonzorg Nederland

Woordvoerder Esther van Dalen van Espria zegt dat de samenwerking potentieel lonend is voor haar organisatie omdat de woontak van Espria, Woonzorg Nederland, woningen heeft in het gebied waar Vitras/CMD thuiszorg levert. “Maar verdere uitbreiding van de samenwerking is vooralsnog niet aan de orde. In eerste instantie zijn we blij dat we onze verantwoordelijkheid kunnen nemen met deze lening, zodat Vitras/CMD in de lucht blijft.”

Steunaanvraag NZa

Door de afwikkeling van het faillissement van Meavita Nederland was Vitras/CMD het grootste deel van haar eigen vermogen kwijtgeraakt. Dus had Vitras/CMD een financiële injectie nodig. De steunaanvraag die Vitras/CMD indiende bij de Nederlandse Zorgautoriteit werd niet gehonoreerd. Dus zocht Vitras/CMD een ander pad. Met de inhoudelijke en financiële versterking van Espria staat Vitras/CMD nu stevig. Zorgkantoor Agis is blij dat er een samenwerkingspartner is. Ook met de 13 gemeenten is intensief overleg gevoerd in de afgelopen periode omdat het partnerschap met hen voor Vitras/CMD belangrijk is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

NZa: geen steun Vitras/CMD

Sociaal plan Vitras/CMD ook zonder Abakabo

Marco Meerdink wordt bestuursvoorzitter Espria

Philadelphia Zorg stopt de samenwerking met Espria

3 REACTIES

  1. Ik ben er heel positief over, want het betekent dat de meeste mensen die bij Vitras werken hun werk kunnen blijven doen en dat de cliënten hun vertrouwde zorg/hulpverlener kunnen blijven behouden. Vitras heeft zich erg ingespannen om haar zaken op orde te krijgen.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoe is het mogelijk dat een woon-zorg organisatie 2,5 miljoen euro kan investeren in een andere zorgorganisatie. Je kan bijna niet anders concluderen dat dat het geld aan bewoners cq cliënten is ontrokken. Zeer bijzonder dat een organisatie die gefinancierd wordt met algemene middelen winst kan draaien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.