Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-bestuurder SGL vast om miljoenenfraude

Mark van Dorresteijn
Een voormalig bestuurder van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) is vorige week opgepakt voor miljoenenfraude. Hij zou tussen 2008 en 2010 enkele miljoenen aan zorggeld aan dure hobby's te hebben besteed, zo laat het OM weten.
Ex-bestuurder SGL vast om miljoenenfraude

SGL verleent zorg aan mensen met lichte, zintuiglijke of meervoudige beperkingen en cliënten met een niet-aangeboren hersenaandoening. De stichting krijgt jaarlijks ongeveer dertig miljoen euro uit de AWBZ om de zorg te financieren.

Dressuurpaarden en luxe panden

In de tijd dat de verdachte bestuurder was, ging een deel van de miljoenen ging naar een dagbesteding voor gehandicapten op een zorgboerderij, in een cadeauwinkel en een zorgmanege. Justitie denkt dat een deel van het budget dat naar de manege ging niet is besteed aan zorg, maar aan dure hobby’s zoals de aankoop van dressuurpaarden, huur van luxe panden en niet-zorg gerelateerde verbouwingen. De woning van de verdachte en panden op de manege werden vorig jaar al door de fiscale opsporingsdienst FIOD doorzocht. Er is toen beslag gelegd op administratie, bankrekeningen en onroerend goed.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.