Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-bestuurder zorghoeve vast vanwege misbruik

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De oprichter van het evangelische zorgcentrum Hoeve Jedidja in Meerkerk, Zuid-Holland, is aangehouden op verdenking van seksueel misbruik.
Ex-bestuurder zorghoeve vast vanwege misbruik

Dat bevestigde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zaterdag na een bericht hierover van het AD.

Zorginstelling

De 74-jarige Aaldert van E. is de oprichter van de zorginstelling en begeleidde er cliënten. Hij is eind vorig jaar met pensioen gegaan. De man is dinsdag aangehouden, nadat twee vrouwen aangifte tegen hem hadden gedaan. Hij werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de verdachte nog twee weken in bewaring moet blijven. Het onderzoek tegen hem is nog gaande. Het OM sluit niet uit dat meer vrouwen aangifte gaan doen.

Jedidja

Hoeve Jedidja is een leefgemeenschap waar cliënten met psychiatrische problemen verblijven. Er wordt zorg geboden vanuit een christelijke levensvisie. Alle cliënten zijn onder behandeling bij een psychiater, die niet aan de instelling is verbonden. Hoeve Jedidja biedt geen behandeling, maar begeleiding. De zorghoeve is gestart als dependance van Stichting Kores voor Drechtsteden en is sinds mei 2013 zelfstandig verder gegaan. Jedidja heeft geen WTZi-toelating.

Inspectie Gezondheidszorg

In juli 2013 constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat geen van de medewerkers van Hoeve Jedidja een afgeronde opleiding in de zorg had genoten. Een jaar later heeft een medewerker een vakopleiding woonbegeleiding op MBO niveau behaald, een andere medewerker is inmiddels in bezit van een certificaat medicatieverstrekking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.