Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

Mark van Dorresteijn
Ex-Icare-directeur Bart V. ontkent miljoenen te hebben verduisterd in de zorgsector. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Assen. De 60-jarige V. wordt verdacht van verduistering, witwassen van geld en belastingfraude.
Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

De omvangrijke rechtszaak begon gisterenochtend met zittingen waarin V. en de 52-jarige medeverdachte Jan B. centraal stonden. Woensdag staan de 57-jarige Elizabeth F. en Johan H. voor hun aandeel in deze zaak voor de rechtbank.

Vijf miljoen euro

Het viertal wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verantwoordelijk gesteld voor het benadelen van Thuiszorg Icare voor een bedrag van minimaal vijf miljoen euro. Deze fraude zou zijn gepleegd tussen 2000 en 2003. Icare deed na het inzien van de processtukken aangifte. De zorginstelling zou schade hebben geleden door de manier waarop V. en B. Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels hebben verkocht.

Klinkklare onzin

De feiten die door de rechtbank aan V. werden voorgelegd, noemde hij klinkklare onzin. Donderdagochtend wordt de zitting tegen hem hervat. Donderdagmiddag staat in teken van het requisitor van de officier van justitie. Vrijdag is ingeruimd voor pleidooien, repliek en dupliek. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Icare doet aangifte tegen voormalig bestuurder

Icare-topman vervolgd voor fraude van boven vijf miljoen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.