Extra geld verpleeghuiszorg alweer verdampt’

De voorgenomen bezuiniging op de Wlz vanaf 2017 is nog altijd niet van tafel. De volgend jaar geplande bezuiniging op de wijkverpleging van 100 miljoen euro evenmin. ActiZ en ZN zijn zeer bezorgd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Extra geld verpleeghuiszorg alweer verdampt'
Foto: Stockxchng

Brancheorganisatie ActiZ laat weten weliswaar blij te zijn met het extra geld voor verpleeghuiszorg, maar is teleurgesteld te lezen dat deze investering lager uitvalt dan de aangekondigde 210 miljoen euro, die tevens in de troonrede is genoemd. Daarnaast blijft het kabinet van plan de voorgenomen bezuiniging op de Wlz vanaf 2017 door te voeren, zo signaleert ActiZ: ‘Hiermee verdwijnt de facto het extra geld na een jaar al weer.’

Ouderenzorg

De eerder ingeboekte bezuiniging op de ouderenzorg per 2016 van 45 miljoen euro is wel geschrapt. Een teken dat het kabinet structureel wil investeren in de verdere verbetering van

1
56

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Een weloverwogen efficientiebeleid verdient de voorkeur ook in de wijkverpleging en verpleeghuiszorg.Meer of minder geld betekent nog niet per definitie dat de kwaliteit onder druk staat.Een probleem in de zorgexploitatie kan ook gevormd worden door: vastgoed,energiekosten,personele kosten,farmaceutische kosten en cateringkosten.
    Daarom kijk ook op http://www.stgeerstelijnsklinieken.nl
    Een structurele verandering verdient de voorkeur in ons zorgstelsel.Er is geen enkel bezwaar om de jaarrekeningen eens goed te onderzoeken.
    Veel succes!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.