Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Facilitaire leverancier Vegro stapt uit Wmo

Hulpmiddelendienstverlener Vegro neemt niet meer deel aan aanbestedingen in de Wmo. Het bedrijf stopt met Wmo-dienstverlening vanwege de trend dat steeds meer mensen een beroep doen op de eigen middelen en omgeving om passende zorg en hulpmiddelen te krijgen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Facilitaire leverancier Vegro stapt uit Wmo

Vegro is sinds 2007 actief als leverancier van Wmo-hulpmiddelen namens gemeenten. Om leveranciers te selecteren, zijn gemeenten verplicht een aanbesteding te doen. Om de cliënt en de kwaliteit van dienstverlening niet uit het oog te verliezen, heeft Vegro echter besloten zich hier niet meer voor in te schrijven. In een persverklaring staat te lezen: ‘Binnen Wmo-aanbestedingen spelen een aantal ontwikkelingen die resulteren in een verminderde kwaliteit van dienstverlening. Volgens Vegro gaat dit uiteindelijk ten koste van de gebruiker van het hulpmiddel.’

Criterium prijs

Vegro-directeur Karel Jonker vertelt over zijn besluit: ‘Ondanks dat binnen een offertraject het criterium kwaliteit wel beoordeeld

4
81

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hulpmiddelen waren in Nederland altijd veel duurder dan in het buitenland en werden daarnaast ook aan een veel grotere groep verstrekt. Bezuinigingen waren nodig, ook als die ten koste zouden gaan van de kwaliteit. Het teken dat dure leveranciers zoals Vegro ermee stoppen is dus een teken dat het beleid werkt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.