Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Femke Spiering verlaat ZorgZaak

Mark van Dorresteijn
Femke Spiering, oprichter van zorgonderneming de ZorgZaak stopt ermee. Samen met haar partner wil zij volgend jaar een kleinschalige toeristenaccommodatie in Spanje runnen. Dat meldt zorgwebsite Bijzijn.
Femke Spiering verlaat ZorgZaak

Spiering richtte de ZorgZaak achttien jaar geleden op. De organisatie werd opgezet vanuit onvrede met het thuiszorgaanbod en groeide uit tot een succesvolle organisatie. Spiering zelf werd genomineerd voor de titel Zakenvrouw van het Noorden 2009. Volgens de jury vervult zij een voorbeeldfunctie in haar dagelijkse werk.

Loslaten

Spiering zegt tegenover de zorgwebsite dat zij het nu tijd vindt om de organisatie te verlaten. “Ongeveer anderhalf jaar geleden zag ik Sylvia Tóth bij ‘De wereld draait door’ op tv. Zij vertelde dat ze na 25 jaar haar bedrijf had verkocht en wat echt indruk op me maakte was dat ze zei dat ze het tien jaar eerder had moeten doen. Dat was beter geweest voor haarzelf en voor het bedrijf. Ik begreep dit volkomen. Mijn ‘kindje’ de ZorgZaak is bijna volwassen en gaat op kamers. Een moment om los te laten.”

ZorgZaak

De ZorgZaak werd vorig jaar genomineerd voor Zorgonderneming van het Jaar 2009. Dit vanwege de betekenisvolle omvang, de klantgeoriënteerdheid, de efficiëntie, het innovatieve karakter, de bijdrage aan landelijke ontwikkelingen en het feit dat het een rendabele onderneming is. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.