Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fenna Heyning nieuwe directeur STZ

Mark van Dorresteijn
Fenna Heyning is benoemd tot directeur van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ze volgt daarmee Norbert Groenewegen op.
Fenna Heyning nieuwe directeur STZ

Heyning is nu nog werkzaam als internist hematoloog in Medisch Centrum Haaglanden. De datum van indiensttreding wordt na overleg met Medisch Centrum Haaglanden binnenkort bekendgemaakt.

Carrière

Heyning werkt sinds 2007 als internist-hematoloog in Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag. Tevens is zij lid van het bestuur van de stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) dat klinische studies initieert en uitvoert. Daarnaast is zij oprichter van het landelijk Consortium voor hematologen werkzaam in algemene ziekenhuizen en voorzitter van de werkgroep Hematologie van de A12-Coöperatie, een samenwerkingsverband van een drietal ziekenhuizen in Zuid-Holland.

Doelstellingen STZ

De nieuwe directeur wil vanuit haar kennis en ervaring graag bijdragen aan de doelstellingen van de STZ op het gebied van topklinische zorg, opleidingen, toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie, alsmede aan het kwaliteits- en veiligheidsprogramma. Ook ziet zij voor zichzelf een duidelijke rol bij de verdere uitbouw van de samenwerking met universitaire medische centra, onderwijs- en onderzoekinstellingen, bedrijven(-koepels), de Orde van Medisch Specialisten en andere partners.

Verheugd

Het bestuur van de STZ is zeer verheugd met de komst van een medisch specialist met opleidings- en onderzoekervaring als nieuwe directeur, die de professionele samenwerking tussen medisch specialisten, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende stafmedewerkers van de 28 lid-ziekenhuizen verder vorm kan geven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.