Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fiat VWS voor uitstel jaarrekening GGZ

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft GGZ-instellingen tot en met 1 oktober uitstel gegeven voor het deponeren van hun jaarrekening over 2013. Dat schrijft directeur-generaal Curatieve Zorg Bas van den Dungen in een brief aan accountantsorganisatie NBA.
Fiat VWS voor uitstel jaarrekening GGZ
Foto: Roos Koole

‘Ik zal daarna niet nogmaals uitstel verlenen. Dit kan eventueel betekenen dat instellingen per die datum hun jaarverslagen met een andere dan een goedkeurende verklaring moeten indienen,’ aldus Van den Dungen. De accountants hadden bij het ministerie aangedrongen op nader uitstel.

Plan van aanpak

In de zomermaanden moeten de achterbannen van ZN, GGZ Nederland, MEER GGZ en de NBA zich uitspreken over het plan van aanpak dat de vertegenwoordigende organisaties hebben uitgewerkt. Dit plan moet een eind maken aan de onzekerheden die een goede omzetverantwoording in de weg staan. Het gaat daarbij ondermeer om de invulling van het hoofdbehandelaarschap. VWS benadrukt het belang van een breed commitment van alle betrokken partijen om tot een oplossing te komen. GGZ-instellingen zonder goedkeurende verklaring  kunnen te maken krijgen met banken die leningen opeisen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.