Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fietstocht langs startups E-Health

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
In Amsterdam vindt op 4 juni voor de derde keer de Startup Tour XXL plaats, een fietstocht voor managers die opkomende bedrijfjes willen bezoeken.
Fietstocht langs startups E-Health
Foto: ANP Robin van Lonkhuijsen

Het thema van de fietstocht dit jaar is E-Health. Zo zal bijvoorbeeld de app LiveSafe aan bod komen die bestemd is voor oudere mensen. Via de app kunnen ouderen buitenshuis in verbinding staan met een alarmcentrum. Hun locatie wordt doorgegeven via gps. Een andere noviteit die wordt  gepresenteerd is de W+ Woundmonitor die verpleegkundigen via een smartphone inzicht geeft in realtime data en beelden die helpen bij het verzorgen van ingewikkelde wonden.

Tien startups

Tijdens de fietstocht komen tien startups aan bod waarvan de initiatiefnemers of betrokkenen uitleg geven over de bedrijfsfilosofie. De jonge bedrijfjes worden veelal begeleid door bedrijven als Rockstart en Startupbootcamp. Doel van de fietstocht is kennis delen en een brug slaan tussen traditionele instellingen en innovatieve bedrijfjes.  De tocht wordt georganiseerd door Professional Passionates en Professional Rebels.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.