Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiering bouwplannen HagaZiekenhuis rond

Mark van Dorresteijn
Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft de financiering rond voor de eerste fase van de geplande nieuwbouw en de renovatie van bestaande gebouwen. Een consortium van Rabobank en Bank Nederlandse Gemeenten tekenden maandag een overeenkomst. Het Waarborgfonds voor de Zorgsector staat borg voor de financiering van de bouwplannen.
Financiering bouwplannen HagaZiekenhuis rond

Rabobank en Bank Nederlandse Gemeenten financieren een bedrag van 127 miljoen euro. Van dit bedrag is honderd miljoen euro bestemd voor de financiering van de eerste fase van de bouw; 27 miljoen euro is bestemd voor investeringen in inventaris en een geheel nieuwe infrastructuur voor ict-voorzieningen.

Nieuwbouw en renovatie

De nieuwbouw en renovatie van het HagaZiekenhuis kost in totaal 225 miljoen euro. Hiervoor worden de locaties op de Leyweg en de Sportlaan ingrijpend gewijzigd. Op de Leyweg wordt de acute zorg geconcentreerd in een modern operatiecentrum. De bestaande gebouwen worden gerenoveerd, daarnaast wordt er een nieuwe locatie gebouwd waarin onder meer het Juliana Kinderziekenhuis wordt gevestigd. De gebouwen aan de Sportlaan worden herontwikkeld tot een centrum voor planbare zorg, met name poliklinische zorg en dagbehandeling, in combinatie met een zorghotel. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘Bouwimpuls overheid werkt niet’

ZZP-afbouwers krijgen regeling van NZa

Lucas mist 22 miljoen voor nieuwbouw

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.