Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiering nieuwe ziekenhuis Meander definitief rond

Mark van Dorresteijn
Meander Medisch Centrum, Rabobank, ING Bank en Bank Nederlandse Gemeenten hun handtekening gezet onder het financieringscontract. Daarmee is de financiering voor het nieuwe ziekenhuis van Meander in Amersfoort definitief rond.
Financiering nieuwe ziekenhuis Meander definitief rond

Het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg vervangt de twee bestaande locaties Amersfoort Lichtenberg en Amersfoort Elisabeth. In 2013 wordt het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen.

Duurzaamheid

Op de nieuwe locatie wordt duurzaam gebouwd en gewerkt met energiebesparende technieken, variërend van LED-verlichting tot koude-warmteopslag. Maar ook door in samenwerking met de gemeente beleid te vormen om mensen te stimuleren met het openbaar vervoer of op de fiets naar het ziekenhuis te komen.

Inrichting

Het ziekenhuis bestaat uit verschillende bouwdelen: een deel voor de acute zorg, zoals de spoedeisende hulp, operatiekamers en onderzoeksafdelingen, een hotelgedeelte waar de verpleegafdelingen zijn ondergebracht en een polikliniekengedeelte waar de spreekuren worden gehouden. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een uitgebreid overkapt openbaar gebied. Aan de kant van de rivier de Eem wordt een psychiatrisch centrum gerealiseerd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Start nieuwbouw Meander Medisch Centrum

MeanderGroep wint kort geding van Brunssum

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.