Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Finnema en Goumans nieuwe lectoren

Evelyn Finnema en Marleen Goumans zijn door Hogeschool Rotterdam aangesteld als lectoren Samenhang in de Ouderenzorg. De lectoren gaan zorginnovaties ontwikkelen, onderzoeken en implementeren, gericht op bevordering van Samenhang in de Ouderenzorg in de regio Rotterdam Rijnmond.

Het lectoraat is opgezet in nauwe samenwerking met en wordt gefinancierd door ouderenzorgorganisatie Laurens. Ouderenzorg is actueel. De vergrijzing, de betaalbaarheid van de zorg, het krijgen en behouden van voldoende en gekwalificeerd personeel en het bieden van een zorg- en ondersteuningsaanbod passend bij de vraag van de individuele oudere staan op de maatschappelijke agenda. De diversiteit in thema’s en vraagstellingen, in combinatie met de vaak gesegmenteerde aanpak, maakt dat inhoudelijke en organisatorische samenhang in de ouderenzorg veelal nog een utopie is. De uitdaging voor het lectoraat is de verschillende ontwikkelingen in een samenhangend geheel vanuit cliënt-, medewerker- en organisatieperspectief vorm te geven en te borgen. Daarmee sluit het lectoraat naadloos aan bij het onlangs door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) geïnitieerde Nationaal Programma Ouderenzorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.