Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Finse start-up is Tinder voor ggz

Mark van Dorresteijn
De Finse start-up BooknHeal laat cliënten kennismaken met verschillende therapeuten en koppelt op basis van behoefte, verwachtingen en persoonlijkheden. Het platform wordt al gebruikt door 150 psychotherapeuten in Finland.
Finse start-up is Tinder voor ggz
Foto: ANP - Koen Suyk

BooknHeal staat momenteel nog open voor investeringen op het crowdfundingsplatform FundedByMe. Het project heeft inmiddels ruim 32.000 euro opgehaald. De makers vergelijken hun eigen service met Tinder, een app waarmee mensen eenvoudig een partner kunnen zoeken.

BooknHeal

Via het platform moet het makkelijker zijn om professionele hulp te vinden. Henri Valvanne, oprichter BooknHeal, vertelt dat hij ooit zelf hulp nodig had en stuitte op een lijst vol namen, e-mail en telefoonnummers van mogelijke hulpverleners. ‘Ik startte met bellen en mailen met veel verschillende therapeuten die me konden helpen.’ Vanuit daar heeft hij besloten om het proces sneller en makkelijker te maken. Daarnaast moet BooknHeal de drempel verlagen om hulp te zoeken.

Pilot Finland

In Finland draait sinds de lente van 2014 een pilot onder de naam: Vapaatajat.fi. Ruim 150 ggz-professionals zijn aangesloten bij het platform. Naast de mogelijkheid om te boeken, staat er uitgebreide informatie over de therapeuten online.

Toekomst

In de toekomst moet het ook mogelijk worden om videocontact te leggen met therapeuten. Verder wil het bedrijf uitbreiden naar Nederland, Zweden, Duitsland en andere Europese landen.

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.