Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Flevoziekenhuis kiest voor i.s.h.med van Siemens

Mark van Dorresteijn
Het Flevoziekenhuis heeft gekozen voor i.s.h.med, het elektronisch patiëntendossier van Siemens. De op SAP gebaseerde module voor digitale registratie van medische gegevens zorgt ervoor dat arts en gespecialiseerd verpleegkundige vanaf hun werkplek de patiëntbehandeling exact kunnen sturen en bewaken.
Flevoziekenhuis kiest voor i.s.h.med van Siemens

De kracht van het systeem is volgens het Flevoziekenhuis dat alle generieke gegevens van een patiënt op één plek staan en te vinden zijn. Het ziekenhuis kan daardoor de patiënten beter en adequater begeleiden, en efficiënter werken.

Bijzondere aanpak

De implementatie van i.s.h.med in het Flevoziekenhuis is gebaseerd op het overnemen van een oplossing dat een ander SAP-ziekenhuis heeft ontwikkeld. ‘Dit heeft ons in hoge mate kosten en doorlooptijd bespaard in vergelijking met een traditioneel ontwerp/bouw traject’, zegt Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur. ‘We zijn er trots op dat het onze mensen gelukt is om de wil en discipline op te brengen om niet het systeem te willen veranderen, maar onze eigen werkwijze aan te passen. En dat blijkt prima te werken, zo geven onze artsen en gespecialiseerd verpleegkundigen nu al aan.’

Vervanging DCC

Vorig jaar gaf de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis opdracht aan Siemens om, samen met PinkRoccade Healthcare, de bestaande registratieapplicatie DCC te vervangen. Deze vervanging was noodzakelijk omdat de levenscyclus van de applicatie ten einde liep. Het project ‘DCC-vervanging’ is september 2012 gestart en, geheel conform planning en budget, in april 2013 afgerond.

2 REACTIES

  1. En nu nog een streepjescode voor de patiënten en alles wat dan fout gaat en medisch gemist wordt ligt aan de software, de hardware, al dan niet besmette updates , en een al dan niet onderkende cyberaanval , met als motto : veiliger kunnen we de ZORG niet maken ….wel efficiënter en …… goedkoper ? ? . Beschermheilige wordt KAFKA ? ?

  2. Lees alle reacties
  3. En nu nog een streepjescode voor de patiënten en alles wat dan fout gaat en medisch gemist wordt ligt aan de software, de hardware, al dan niet besmette updates , en een al dan niet onderkende cyberaanval , met als motto : veiliger kunnen we de ZORG niet maken ….wel efficiënter en …… goedkoper ? ? . Beschermheilige wordt KAFKA ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.