Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Florence lijdt verlies van 11,7 miljoen euro

Zorggroep Florence uit Rijswijk heeft vorig jaar een verlies van bijna 12 miljoen euro geleden, zo blijkt uit het jaarverslag.
monies400.jpg

Uit de deze week verschenen jaarrekening blijkt dat Zorggroep Florence afgelopen jaar in financieel zwaar weer terecht is gekomen. De instelling boekte een verlies van 11,7 miljoen euro, en voldoet mede daardoor niet meer aan de voorwaarden die de huisbanken voor hun financiering stellen. ING en BNG hebben dat tijdelijk geaccepteerd.

Reddingsplan
Onder troubleshooter Daan Boot werkt Zorggroep Florence aan een reddingsplan, zo meldt RTLZ. Als onderdeel daarvan is een investeringsstop ingevoerd, en wordt stevig gesneden in de kosten. Daarbij verdwijnen onder meer 87 voltijdsbanen, aldus de jaarrekening. Dat komt neer op 150 werknemers. Woordvoerster Yvonne Polderman zegt op RTLZ dat die reorganisatie inmiddels grotendeels is afgerond. Daarnaast kijkt Florence naar andere manieren om efficiënter te werken. Verwacht wordt dat de werknemers die daarbij hun baan verliezen, ook grotendeels intern kunnen worden herplaatst.

ORT
In het verslag schrijft topman Jim van Geest het megaverlies onder meer toe aan een grote tegenvaller rond de uitbetaling van onregelmatigheidstoeslagen. Daarvoor heeft Zorggroep Florence 5,5 miljoen euro moeten reserveren. Maar ook de gewone zorgexploitatie draait met rode cijfers.

IGZ-lijst
Daarbij speelde de negatieve publiciteit vorig jaar over de vermelding op de lijst voor zwakke verpleeghuizen ook een rol. ‘De instroom is door de negatieve beeldvorming als gevolg van de publiciteit rondom de IGZ-lijst tijdelijk verminderd’, aldus het jaarverslag.

Ben van Gent
Ex-bestuurder Ben van Gent, die begin dit jaar opstapte omdat ‘de organisatie in een volgende fase van strategische heroriëntatie kwam’, ontving een ontslagvergoeding van 75.000 euro.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.