Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

FNV hekelt CAK

FNV Bondgenoten heeft een zwartboek gepresenteerd met klachten over het Centraal Administratie Kantoor (CAK). In het zwartboek staan klachten van ongeveerd honderd FNV-leden die gebruik maken van de Regeling Compensatie Eigen Risico (CER).
FNV hekelt CAK

Het CAK is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling voor chronisch zieken die compensatie krijgen voor de hoge medische kosten die zij hebben. Dit gaat vaak mis volgens de FNV: “De afgelopen maanden heeft onze Vakorganisatie een groot aantal klachten ontvangen over de wijze waarop de uitvoering van de CER plaatsvindt. Een groot deel van deze klachten heeft niet alleen betrekking op de wijze waarop het CAK deze regeling uitvoert, maar ook op de schijnbare willekeur van de Regelgeving zelf.”

Kafkaiaanse mallemolen

Concreet zijn er problemen omdat Zorgverzekeraars niet altijd automatisch de gegevens doogeven aan het CAK. Burgers moeten dan zelf een aanvraag indienen. “Wie dat doet, komt terecht in een Kafkaiaanse mallemolen”, schrijft de FNV. “De meesten laten het er daarom maar gewoon bij zitten als het CAK hun verzoek, om in aanmerking voor de CER te komen, afwijst!” Andere klachten gaan over de manier waarop helpdeskmedewerkers van het CAK mensen te woord staan. Veel bronnen uit het boek omschrijven dit als ‘ronduit onbeschoft’. Ook ontvingen mensen een afwijzing, terwijl zij het jaar ervoor wel in aanmerking kwamen voor compensatie. En dat terwijl er dat jaar niets was veranderd. Het boek is aangeboden aan de Vaste Kamercommissie van VWS met de vraag de CER aan te passen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

CAK is onzorgvuldig met compensatieregeling

CAK gaat dossiers sneller afhandelen

VWS laat CAK onderzoeken

CDA: ‘Bussemaker moet meer doen aan chaos CAK’

2 REACTIES

 1. Hoe kan het in godsnaam dat mijn buurman dezelfde pillen voor zijn diabetes heeft en even lang (het hele jaar door)langer dus dan 180 dagen wat in de eisen van het CAK staat om in aanmerking te komen voor de 50 euro compensatie.Deze pillen slik ik ook al langer dan 4 jaar voor mijn diabetes en mijn buurman krijgt prompt ieder jaar de vergoeding en ik niet?
  Ik heb ook een bericht gehad waarin stond dat ik het maar aan moest vechten via het gerecht,waar zijn we nu mee bezig….CAK!!!!!!
  groetjes dhr koolmees.

 2. Lees alle reacties
 3. De E 50,- ter compensatie heb ik in November ontvangen,waar ik me meer zorgen over maak zijn de maandelijkse rekeningen t.b.v.thuiszorg al een jaar lang heb ik geen rekening gehad in juli heb ik voor de vierde keer hierover gebeld toen waren ze er mee mee bezig en in Augustus zou ik ze ontvangen…dus niet!
  Aan die wanorde zou ook iets gedaan moeten worden,tevens vraag ik me af of het bij het werk hoort dat je liegt tegen de client dat de rekening onderweg is!
  Met vr:gr:mevr:de Jong

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.