Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw beeldroutingsysteem voor Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redacteur Zorgvisie
Achttien operatiekamers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland worden de komende twee jaar gefaseerd uitgerust van het NUCLeUS beeldroutingsysteem van Sony. De operatiekamers zijn verdeeld over locatie Gasthuis in Rotterdam en Locatie Vlietland in Schiedam. AVEX is de leverancier en integrator van dit systeem.
Ondertekening St Franciscus Contract digitale OK

‘De belangrijkste reden om voor NUCLeUS van Sony te kiezen, zijn de uitgebreide functionele mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de Telestratie en Horizon correctie App’, vertelt Lauren Pollinger, Projectmanager binnen het Topklinische opleidingsziekenhuis.

‘Daarnaast draagt het beeldroutingsysteem bij aan een verbetering van de workflow voor de medewerkers op operatiekamers. Zo zijn video’s en foto’s eenvoudig toe te voegen aan het Elektronisch Patiënten Dossier en is er volledige toegang tot het beeldmateriaal bij eventuele complicaties, tot drie maanden na opname’, aldus Pollinger.

‘Uitgebreide mogelijkheden’

NUCLeUs biedt uitgebreide mogelijkheden voor aansturing en controle van apparatuur en installaties in operatiekamers. De beelden die door diverse gereedschappen worden gemaakt kunnen direct worden bekeken op flatscreens in de operatiekamer. De beeldroutering biedt tevens mogelijkheden voor het streamen van beelden, bijvoorbeeld tijdens een intercollegiaal overleg tussen de operatiekamers. NUCleUS integreert met ziekenhuis applicaties zoals het Elektronisch Patiëntendossier en PACS-systeem waardoor een ‘complementair geheel’ ontstaat.

Over AVEX

Peter Spaans, Accountmanager Healthcare, is verheugd dat Franciscus & Vlietland voor AVEX heeft gekozen als systeem integrator. ‘Een hoogwaardige audiovisuele oplossing als NUCLeUS heeft zeker impact op de kwaliteit van zorg. Deze oplossing draagt bij aan de digitalisering van het zorglandschap en uiteindelijk aan betere en geavanceerde gezondheidszorg.’

AVEX is sinds 1988 actief in de zakelijke markt voor audiovisuele dienstverlening. AVEX helpt opdrachtgevers om ‘effectiever te werken en te communiceren’ en levert oplossingen die bijdragen aan de kernprocessen van klanten. Daarbij ligt de focus op expertisegebieden Communication Services en Building Management.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.