Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuursvoorzitter Frank Blankers verlaat Eno Zorgverzekeraar

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Frank Blankers, bestuursvoorzitter bij Eno Zorgverzekeraar, gaat met vervroegd pensioen. Dit najaar draagt hij het stokje over aan zijn opvolger.
Frank Blankers Eno Zorgverzekeraar
Foto: Eno Zorgverzekeraar

Frank Blankers werkt sinds 2012 bij Eno Zorgverzekeraar. Eerst als ad-interim bestuursvoorzitter, daarna als vaste bestuursvoorzitter. Blankers meldt dat hij de afgelopen jaren met plezier heeft bijgedragen aan de resultaten en ontwikkeling van Eno. ‘Ik vind het nu een mooi moment om tijd vrij te maken voor andere activiteiten, in de wetenschap dat ik een financieel gezonde en professionele organisatie achterlaat.’

Eno Zorgverzekeraar

Onder leiding van Blankers ontwikkelde de raad van bestuur Eno tot een dienstverlener met drie zorgverzekeringslabels: Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg en ZorgDirect. Het aantal verzekerden nam van gemiddeld 124.000 in 2012 naar 169.000 in 2018 toe. Door een groeiend marktaandeel en grotere zichtbaarheid is de regionale positie van Salland Zorgverzekeringen verstevigd, aldus Eno.

‘Wij zijn Frank dan ook zeer dankbaar voor wat hij tot nu toe voor Eno heeft betekend’, vertelt Jacob Dijkstra, voorzitter van de raad van commissarissen. Samen met zijn collega’s wenst hij Blankers een gelukkige periode na zijn pensionering toe.

Opvolger

De komende periode gaat de raad van commissarissen op zoek naar een nieuwe bestuurder. De Ondernemingsraad en de Ledenraad van Eno worden bij de zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter betrokken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.