Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frank de Grave stopt als voorzitter Federatie Medisch Specialisten

De algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten, Frank de Grave, heeft tijdens een bijeenkomst van de voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen aangegeven geen verlenging te wensen van zijn huidige termijn. Deze eindigt op 1 januari 2017.
ANP Robin van Lonkhuijsen

De Grave, de eerste algemeen voorzitter die zelf geen medisch specialist is, gaf aan dat het na zes jaar voorzitterschap tijd is om het stokje over te dragen. De Federatie Medisch Specialisten bestaat anderhalf jaar en heeft inmiddels een stevig fundament. Daarom is het volgens De Grave nu het moment voor een nieuw gezicht om de medisch specialisten te leiden en de Federatie verder uit te bouwen.

Benoeming
Inmiddels is een benoemingscommissie ingesteld met daarin drie voorzitters van wetenschappelijke verenigingen en drie leden van het Federatiebestuur. Deze commissie zal in juni tijdens de algemene vergadering – waarin alle voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen zitten – een profielschets voorleggen, waarna een opvolger gezocht zal worden.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.