Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frank de Grave verlaat de NZa

Frank de Grave stapt medio maart op als voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij gaat naar de raad van bestuur van DSB Bank, waar hij de plaats in neemt van Gerrit Zalm.
Frank de Grave verlaat de NZa

Frank de Grave heeft de NZa van het begin af aan opgebouwd. De Grave werd in maart 2004 benoemd als voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) en als kwartiermaker van de op te richten Nederlandse Zorgautoriteit. In 2005 werd hij tevens benoemd als voorzitter van het College Toezicht Zorgverzekeringen (CTZ). Beide organisaties gingen op in de Nederlandse Zorgautoriteit. In oktober 2006 volgde zijn benoeming als voorzitter van de raad van bestuur van de NZa.

Plaatsvervanger

Plaatsvervangend voorzitter van de NZa Cathy van Beek neemt de taken van De Grave waar tot er een nieuwe voorzitter is benoemd. Minister Klink van VWS is verantwoordelijk voor de benoeming van bestuursleden van de Zorgautoriteit. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NZa: 18 miljoen voor IJsselmeerziekenhuizen

NZa: prijzen nieuwe vrije dbc’s stijgen

NZa: prestatiebekostiging per 2011

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.