Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frans Stals nieuw lid raad van toezicht Dichterbij

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Frans Stals maakt per 1 januari 2019 deel uit van de raad van toezicht van Dichterbij. Zijn aandacht gaat met name uit naar zorg, kwaliteit en veiligheid. Hij volgt Paul Stuyt op, die na acht jaar de raad van toezicht verlaat.
Arduin
Foto: Adobe Stock

Frans Stals is als arts-microbioloog verbonden aan Zuyderland. Hij heeft zeven jaar bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van het medisch specialistische bedrijf. In die tijd kwam de fusie tussen de zorgorganisaties Atrium en Orbis tot Zuyderland tot stand.

Frans Stals
Foto: Dichterbij

Medisch manager

Als medisch manager draagt hij momenteel de medeverantwoordelijkheid voor veiligheid en kwaliteit van zorg bij Zuyderland. ‘Het analyseren en bouwen van goede systemen rond de mensen die zorg krijgen, dat is mijn vak.’ Met zijn nieuwe benoeming kan hij dit volop doen. ‘Dat ik een bijdrage kan leveren aan het zoeken naar de juiste balans tussen de kwaliteit en veiligheid en de zo groot mogelijke vrijheid van de cliënt.’

Frans Stals heeft Paul Stuyt opgevolgd, die verlaat na twee termijnen van vier jaar de rvt. Voorzitter Léon Frissen van de raad van toezicht is blij met de komst van Stals. ‘Zijn kennis en ervaring sluiten precies aan bij de portefeuille die vrijkwam in de raad.’ Stals’ benoeming loopt van 1 januari 2019 tot 31 december 2022.

Dichterbij

Dichterbij is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.